یکشنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۹:۳۱
 |  26/ آذر/ 1398 - 1:57
  |   نظرات: بدون نظر
43 بازدید بازدید

۲ هزار عنوان پژوهش در قوه قضائیه شناسایی شده است


رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه:

۲ هزار عنوان پژوهش در قوه قضائیه شناسایی شده است

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با بیان اینکه بالغ بر دو هزار عنوان پژوهش را در قوه قضاییه شناسایی کردیم گفت: مهمترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که نقش واسطه گری را به خوبی انجام دهیم و در پژوهشگاه از ظرفیت نخبگان کشور به خوبی استفاده خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، علم‌الهدی در آیین نکوداشت هفته پژوهش در قوه قضاییه که صبح امروز (سه شنبه) در مجموعه فرهنگی و ورزشی شهید بهشتی با حضور رییس قوه قضاییه، وزیر دادگستری و برخی مسئولان قضایی و پژوهشگران برگزار شد، ضمن تقدیر از رئیس دستگاه قضا برای اهمیت قائل شدن نسبت به مقوله پژوهش، اظهار کرد: برای اولین بار است که در قوه قضاییه آیین نکوداشت هفته پژوهش برگزار می شود و  نمایشگاهی هم که در حاشیه این نمایشگاه دایر شده برای اولین بار برگزار شده است.

وی افزود: این برنامه و نمایشگاه به همت کلیه دستگاه‌های تابعه در قوه قضاییه برپا شد که ابتکار آن توسط دوستان در پژوهشگاه صورت گرفته است و خوشحالم که در اولین سال ریاست آیت الله رئیسی در دستگاه قضا این اقدام صورت گرفته است.

علم الهدی اظهار کرد: این نمایشگاه و آیین نشان دهنده امید برای تحول در قوه قضاییه است. با توجه به اینکه این مراسم و نمایشگاه ظرف ده روز تدارک دیده شده است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: بالغ بر دو هزار پژوهش را در قوه قضاییه شناسایی کردیم و در این نمایشگاه ۱۷۷۰  اثر پژوهشی شامل نشریات، پایان‌نامه‌ و… که در قوه قضائیه انجام شده به نمایش درآمده است.

وی افزود: این اقدامات نشان‌دهنده کار کارشناسی و برنامه‌های علمی در قوه قضائیه است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در خصوص جایگاه پژوهش در دستگاه قضا گفت: در مراکز حاکمیتی وقتی نهادهای پژوهشی تشکیل می شوند کار ویژه این نهادها اساساً تصمیم سازی برای نهادهای حاکمیتی است و برنامه‌ها و مصوبات و اقدامات باید مبتنی بر این پژوهش‌ها باشد.

وی افزود: سیاست‌ها در قوه قضاییه نیز باید دارای پیوست پژوهشی باشند، همانطور که در مجلس جایگاه تصمیم‌ساز وجود دارد و همچنین در شورای نگهبان هیچ دستوری مورد بررسی قرار نمی‌گیرد مگر اینکه گزارش کارشناسی روی میز اعضا باشد.

علم الهدی عنوان کرد: در قوه قضاییه هم با اهتمامی که آیت الله رئیسی به امر پژوهش دارند این اتفاق می‌تواند بیفتد تا هر برنامه یک پیوست پژوهشی داشته باشد و برای هر مرکز پژوهشی ارزشی بالاتر از این نیست که ببیند کارهایش اجرایی شده و به منصه ظهور رسیده است.

وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که باید به آن توجه بیشتری شود شناسایی ظرفیت‌ها و بردن آنها تا مرحله اجراست، گفت: ان‌شاءالله با اهتمامی که ریاست دستگاه قضا دارند این اتفاق خواهد افتاد. ما الان در پژوهشگاه‌ها و حوزه ها و جامعه نخبگان این ظرفیت را داریم و در خود قوه قضاییه هم گنج‌های پنهانی وجود دارد که ما می‌خواهیم این گنج ها را شناسایی کنیم.

وی افزود: البته نیازی نیست که ما به سراغ آنها برویم. دانشگاهها خود به سراغ ما می آیند و اعلام می‌کنند که از ظرفیت آنها برای برنامه‌های قوه استفاده شود. در این راستا چندین نامه از حوزه‌ها داشتیم که اعلام کردند می‌خواهند کمک کار قوه قضاییه باشند.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه اظهار کرد: مهمترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که نقش واسطه گری را به خوبی انجام دهیم و در پژوهشگاه از ظرفیت نخبگان کشور به خوبی استفاده خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: خود مراکز علمی می‌گویند اگر این در باز باشد ما می‌خواهیم بیایم و کار کنیم که در این راستا سامانه ایده که امروز توسط رئیس دستگاه قضا رونمایی می‌شود بسترهایی برای این امر است.

علم الهدی گفت: از تمام ظرفیت نخبگان کشور اعم از دانشگاهی و حوزوی استفاده می کنیم و همینطور از ظرفیت داخلی و خارجی استفاده کرده که البته آنها را با موازین اسلامی ارائه  می‌کنیم.

وی به اهمیت مطالعات بین رشته ای اشاره کرد و گفت: در زمینه های مختلف و مورد نیاز قوه آنها را راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی افزود: بیرون قوه قضاییه اعتبار و اهمیت ویژه‌ای به پژوهش و نهادهای پژوهشی داده می‌شود و این ظرفیت در نهادها وجود دارد، بنابراین از رئیس دستگاه قضا می‌خواهم که در قوه قضائیه جایگاه تصمیم‌سازی را برای نهادهای پژوهشی به ویژه پژوهشگاه قوه قضاییه قرار دهد.

انتهای پیام



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 221 بازدید

بازدید دیروز: 292 بازدید

بازدید کل : 2056141 بازدید

افراد آنلاین: 1 نفر