جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۶:۳۸
 |  26/ اسفند/ 1397 - 3:07
  |   نظرات: بدون نظر
94 بازدید بازدید

توقف طرح گردشگری جزیره آشوراده با دستور دادسرا


خبرنگار ایرنا امروز یکشنبه از منابع محلی کسب اطلاع کرد با درخواست محیط زیست از دادسرا و حکم مرجع قضایی طرح گرشگری آشوراده در تنها جزیره ایرانی دریای خزر متوقف شد.
خبرنگار ایرنا در این رابطه نظر محمدرضا کنعانی سرپرست اداره کل محیط زیست استان گلستان را جویا شد که وی از موضوع ابراز بی اطلاعی کرد.
خبرنگار ایرنا از مسوولان محلی بندرترکمن صحت خبر و جزئیات را پی جویی کرد که معاون سیاسی فرماندار با تایید موضوع گفت: اجرای طرح ساخت جاده با مصالح سنگی از موج شکن بندرترکمن تا ابتدای آب سبب شکایت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهشهر واقع در استان مازندران و در نهایت صدور دستور توقف پروژه شد.
محمد جواد زنگانه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فعالیت این بخش از طرح گردشگری جزیره آشوراده متوقف است و باید منتظر ماند.
وی گفت: اداره محیط زیست بهشهر مدعی است که مجوزهای صادره توسط مجریان و متولیان پروژه شامل عملیات اجرایی در سواحل بندرترکمن نیست و فقط محدود به جزیره آشوراده است.
وی گفت که به همین دلیل و با دستور دادستان بندرترکمن حکم توقف فعالیت در سواحل این شهرستان اجرا شد و شکایت مشابهی از سوی محیط زیست بهشهر در دادسرای آن شهرستان نیز مطرح شده است.
به گزارش ایرنا حوزه زیست محیطی بخش اعظمی از سواحل بندرترکمن و جزیره آشوراده در غرب گلستان با حوزه پناهگاه حیات وحش میانکاله بصورت متمرکز بر عهده اداره حفاظت محیط زیست بهشهر زیرمجموعه استان مازندران است.
بر اساس سیاست سازمان حفاظت محیط زیست، مدیریت مناطق زیست محیطی همچون پارک های ملی، ذخیره ‌گاه‌های زیست‌کره و پناهگاه های حیات وحش که بر اساس جغرافیای سیاسی بین چند استان تقسیم شده باشد برعهده استان دارنده بیشترین مساحت منطقه زیست محیطی است.
به اعتقاد برخی کارشناسان اگرچه این راهبرد در نگهداشت مناطق موثر به نظر می رسد اما در عمل بخشی نگری دستگاهها روند امور را مختل می کند.
به عنوان مثال طرح گردشگری جزیره آشوراده باوجود داشتن مصوبه دولت و دستور صریح ریاست جمهوری از چند سال پیش تاکنون متوقف یا معطل مانده است.
اجرای پروژه ملی گردشگری و طبیعت گردی جزیره آشوراده یکی از مصوبات سفر سال ۹۳ دولت تدبیر و امید به استان گلستان است که در سفر اخیر ریاست جمهوری به گرگان نیز مورد تاکید قرار گرفت.
این طرح شامل ساخت اسکله، مسیر دسترسی ، آلاچیق، رستوران و دیگر زیرساخت های مورد نیاز حضور گردشگران است و قرار است با سرمایه گذاری چهارهزار میلیارد ریالی بخش دولتی و خصوصی تا ۳ سال آینده به بهره برداری برسد.
جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است در سال ۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.
۴۰درصد خاویار ایران در نزدیکی این جزیره به دست می‌آید.
در سال ۱۸۳۷ میلادی جزیره آشوراده با وجود اعتراض ایران، به دست نیروهای شوروی اشغال شد و این کشور تا چند دهه بعد یک پاسگاه نظامی در آن داشت.
این جزیره قبل از وقوع سیل در سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب این جزیره ایرانی خالی از سکنه شد.
دولت مصوب کرده است که در ۱۰ درصد این جزیره طرح های گردشگری اجرا شود.
مجری این طرح سازمان همیاری شهرداری های استان گلستان است که در مدت ۳۰ سال از زمان شروع بهره برداری به صورت سه دوره ۱۰ ساله آن را اجرا خواهد کرد.
۷۳۳۳/۳۰۹۱/۲۷۲۹

انتهای پیام /*



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 19246 بازدید

بازدید دیروز: 14175 بازدید

بازدید کل : 1748285 بازدید

افراد آنلاین: 3 نفر