دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱:۰۱
 |  18/ اسفند/ 1397 - 7:34
  |   نظرات: بدون نظر
68 بازدید بازدید

تعیین مهلت شش ماهه برای سند دار شدن اراضی دولتی یزد


به گزارش شامگاه شنبه روابط عمومی این دادگستری، محمدرضا حبیبی در شورای حفظ حقوق بیت المال افزود: هرگونه تغییر در محدوده شهرها و تغییر متولیان اراضی نیز باید در این فرصت نسبت به تحویل و رد و بدل نمودن اسناد و مدارک مبادرت ورزند.
وی ادامه داد: برخی افراد سودجو و فرصت طلب در پی مطامع خود و سوء استفاده از تعطیلات نوروزی هستند که باید با ایجاد کشیک های نوروزی فرصت هرگونه تعدی و تجاوزی را از اینگونه افراد گرفت.
این مسئول تصریح کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی و عمل کرد که زمین خواری و تعدی به اموال بیت المال از ابتدا شکل نگیرد، چرا که وقتی با حکم دادگاه، خلع ید و قلع و قمع صورت می گیرد به هر حال اموال و ابنیه و درختانی از بین می رود که آن هم اگرچه سرمایه خصوصی است اما به هر حال از پول و وقت و هزینه کشور و همین مردم خرج شده است.
حبیبی، اصل تقدم پیشگیری از درمان و برخورد را یادآور شد و گفت: اگر بر اساس یک تسامح و تساهل ملکی مورد تجاوز و تعدی قرار گرفت، بازپس گیری آن منوط به صرف وقت و هزینه بسیار است در حالیکه با یک اقدام پیشگیرانه می توان از بسیاری از اینگونه مشکلات جلوگیری کرد.
رئیس کل دادگستری یزد به اهمیت مسئله کاداستر اشاره کرد و افزود: با ثبت موقعیت دقیق اراضی در کاداستر از بسیاری از مشکلات حاشیه ای در خصوص اراضی کاسته خواهد شد که از این رو انتظار است ادارات متولی امور اراضی، تمام تلاش خود را در جهت تامین اعتبار و کسب بودجه اجرای کاداستر به خرج دهند.
حبیبی گفت: جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال در سال آینده بیشتر و منسجم تر برگزار خواهد شد تا تمام دستور جلسات با فراغ بال بیشتر رسیدگی شود و پیگیری مصوبات نیز با جدیت بیشتر دنبال شود.
به گزارش ایرنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد گفت: بهره برداری از معادن در دوره های گذشته خسارت های زیادی به مراتع و عرصه های منابع طبیعی وارد کردند به طوریکه برای احیاء و بازسازی آنها ۹۷۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
محمدرضا آخوندی بهره برداری از معادن به ۷۵ هزار هکتار از اراضی استان زیان وارد کرد هر چند این بهره برداری با مجوز صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: در سالجاری ، استعلام‌هایی از اداره کل منابع طبیعی استان برای اکتشافات معدنی در یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان درخواست شد که با ۱۳۴ هزار هکتار از این میزان موافقت شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به توجه مقام معظم رهبری ، دولت و مجلس به اجرای طرح‌های آبخیزداری گفت: امسال افزون بر ۱۵٫۹ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به استان اختصاص یافت.
وی خاطر نشان کرد: این مبلغ در حوزه مختلف آبخیزداری شامل مراتع ، حفاظت ، توانمند سازی جوامع محلی و حفاظت امور اراضی استان هزینه شده که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

**خلع ید ۴۴۸ هکتار از اراضی منابع طبیعی
مسئول اداره حقوقی منابع طبیعی استان یزد هم در این نشست افزود: در سالجاری ۴۴۸ هکتار از اراضی ملی این استان رفع تصرف و خلع ید شد که در این زمینه ۷۴۹ فقره پرونده شامل کیفری ، حقوقی و ویژه تشکیل شده است.
وی خاطر نشان کرد: اداره حقوقی به محض اطلاع از تجاوز به اراضی ملی به سرعت وارد عمل می‌شود که در این رابطه ۷۹ پرونده نیز تشکیل شده است.
مسئول اداره حقوقی منابع طبیعی استان یزد گفت: بیشترین تصرف اراضی مربوط به مناطق ییلاقی در شهرستان های تفت و مهریز صورت گرفته است.
وی پیشگیری از تصرفات اراضی ملی را از اولویت های اصلی این اداره کل در بخش حفاظت بیان کرد و افزود: برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی علاوه بر اقدامات پیشگیرانه، برنامه های آگاهی بخشی نیز در دستور کار قرار دارد.

** شماره تلفن ۱۵۰۴ (امداد جنگل و مرتع)
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان یزد هم گفت: گشت و مراقبت در عرصه‌های منابع طبیعی استان یزد افزایش یافته و بحث حفاظت عرصه و اعیان، اطلاع رسانی به موقع، جلوگیری از تردد غیرمجاز دام به مراتع در دستور کار است.
سرهنگ مهدی مختومی از مردم خواست هرگونه تعرض به طبیعت، تخریب و تصرف اراضی ملی و آتش سوزی جنگل ها و مراتع را به شماره تلفن ۱۵۰۴ (امداد جنگل و مرتع) اطلاع دهند.
وی خاطر نشان کرد: مأموران گشت حفاظت منابع طبیعی در اسرع وقت موضوع را پیگیری و از تصرف به اراضی جلوگیری خواهند کرد.

** پاسخ ماهانه به ۲۰۰ استعلام
همچنین معاون حفاظت امور اراضی منابع طبیعی استان یزد گفت: ماهانه به ۲۰۰ استعلام برای بهره برداری از معادن توسط این اداره کل پاسخ داده می شود.
جعفر اسماعیلی در زمینه واگذاری اراضی منابع طبیعی برای اجرای طرح‌های غیرکشاورزی نیز بیان کرد: امسال ۳۵۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی به این قبیل طرح‌ها اختصاص یافته است.
رییس اداره کنترل و سیلاب منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد نیز در این نشست اظهار داشت: امسال حدود ۱۰۰ میلیارد ریال از اعتبار صندوق توسعه ملی به بحث آبخیزداری در یزد اختصاص یافت که با این رقم، ۱۵ قرارداد منعقد و در ۵۳ نقطه استان پروژه‌های مختلف انجام شد.
ابوالقاسم مجیدنیا افزود: عمده این طرح‌ها مربوط به کنترل سیل و هدایت هرزآب‌ها و مربوط به ایجاد دیوار ساحلی، بند خاکی و … بوده است.
۹۸ درصد از مساحت استان به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی به خود اختصاص داده است که ۳۸ درصد عرصه‌ها به میزان بیش از ۲ میلیون و ۶۵۰هزار هکتار اراضی بیابانی را شامل می‌شود.
۱۳ منطقه تحت فرسایش بادی در استان یزد شناسایی‌شده است که مساحتی افزون بر یک‌میلیون و ۲۱۲ هزار هکتار را شامل می‌شود این کانون‌ها تقریباً در تمام شهرستان‌های استان پراکنده‌اند.
استان یزد بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد.
۷۵۳۶/ ۶۱۹۷

انتهای پیام /*



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 4850 بازدید

بازدید دیروز: 23599 بازدید

بازدید کل : 2030054 بازدید

افراد آنلاین: 4 نفر