دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۳۶
 |  7/ شهریور/ 1397 - 3:45
  |   نظرات: بدون نظر
62 بازدید بازدید

دیوان بین المللی دادگستری یکجانبه گرایی آمریکا را پاسخ دهد


پروفسور ‘قمرالزمان یوسف’ حقوقدان و استاد رشته حقوق دانشگاه یو تی ام مالزی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگار ایرنا گفت: برجام توافقی بین المللی است که توسط کشورهای مختلف و از جمله آمریکا نیز پذیرفته شده بود اما دونالد ترامپ با رویکرد یکجانبه گرایی کشورش را از زیر بار تعهدات این معاهده بین المللی خارج ساخت.
قمرالزمان یوسف تاکید کرد: به نظر من ترامپ بدترین رئیس جمهوری است که تاریخ آمریکا به خود دیده است.
وی گفت: از نظر حقوقی باید گفت که ترامپ برخلاف قوانین کشورش عمل می کند و در مورد برجام نیز معاهده بین المللی را که جهان و کشورش در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما ، سلف وی پذیرفته بود، او نادیده گرفت که در واقع بی اعتنایی به قوانینی است که توسط این کشورپذیرفته شده بود.
وی تاکید کرد: به عنوان یک حقوقدان معتقدم کشورهای جهان از ترامپ پیروی نخواهند کرد اما وی فردی است که تلاش می کند تا دیگران را مجبور به پیروی از رویکردهای خود کند.
این استاد رشته حقوق بین الملل دانشگاه یو تی ام مالزی تاکید کرد: اقدامات یکجانبه گرایی آمریکا تحت رهبری ترامپ کاملا برخلاف اصول سازمان ملل است.
وی خاطر نشان کرد: رویه آمریکا بد بوده و واشنگتن نمونه های بسیار بدی از اقداماتش را نه تنها در ارتباط با ایران بلکه با کشورهای دیگر از جمله عراق ، سوریه و افغانستان برجای گذاشته است.
پروفسور قمرالزمان تاکید کرد: اطمینان دارم مردم ایران می توانند از این شرایط سخت عبور کنند و دولت ایران باید اقدامات اقتصادی درخور برای کمک به مردم را به کار گیرد.
وی گفت: مستندات و دلایل ارائه شده توسط ایران در دادگاه بین المللی دادگستری کاملا معتبر هستند و نسبت به پیروزی و گرفتن رای به نفع ایران در این پرونده به همین دلیل بسیار امیدوار هستم و انتظار این است که اقدام یکجانبه گرایانه آمریکا رد شود.
این حقوقدان مالزیایی افزود: آمریکا همواره به دلیل نظرات غیرواقعی مشهور بوده که این امر سبب ایجاد مسائل زیادی در جهان شده است. بنابراین ممکن است آمریکا به همچنان به اینگونه رفتارهای خود ادامه دهد که برای مردم تاثیر منفی به دنبال دارد.
این استاد رشته حقوق بین الملل تاکید کرد: از نظر تجربی پرونده ایران مستندات محکم و قوی دارد.
دکتر «شاهد سالم فاروق» استاد دانشگاههای مالزی در رشته حقوق نیز در گفت وگو با ایرنا گفت: قطعا خروج آمریکا از برجام خلاف قوانین و معاهدات بین المللی است و این کشور با این کار، تعهدات حقوقی خود را در این زمینه نادیده گرفته است.
این استاد مالزیایی با تایید آرای حقوقدانان ایرانی تاکید کرد اقدام آمریکا برای بازگرداندن تحریم علیه ایران خلاف قوانین بین المللی است.
وی گفت: گزارش سازمان های بین المللی و آژانس بین المللی انرژی اتمی کاملا حاکی از پایبندی ایران به تعهداتش در برجام است که می تواند مورد استناد مراکز حقوقی بین المللی قرار گیرد.
دیوان دادگستری بین المللی در لاهه هلند هفته جاری صحنه رویارویی حقوقی ایران و آمریکا برای جلوگیری از تضییع حق ایران با خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های ضدایرانی بود.
نخستین جلسه استماع شفاهی برای بررسی شکایت ایران علیه ازسرگیری تحریم های ضدایرانی آمریکا از صبح روز دوشنبه در دیوان دادگستری بین المللی در لاهه هلند آغاز شد. نماینده ایران در نخستین جلسه دادگاه دیوان دادگستری بین المللی لاهه و در طرح شکایت ایران از آمریکا به سبب خروج از توافق هسته ای بین المللی گفت: آمریکا اساس قوانین بین المللی را به خطر انداخته است.
محسن محبی نماینده ایران در جلسه روز دوشنبه هفته جاری دادگاه، تصمیم آمریکا در برقراری مجدد تحریم ها علیه ایران را یادآور شد و تصریح کرد که با وجود اقدام های دیپلماتیک ایران، فوریت برقراری تحریم های آمریکا موجب شد تا تهران به دیوان دادگستری بین المللی شکایت ببرد.
وی تاکید کرد که صلاحیت دیوان در عهدنامه سال ۱۹۵۵میلادی موسوم به عهدنامه 'مودت ایران و آمریکا' قید شده و از سرگیری تحریم های آمریکا که در تاریخ ۱۸ اردیبهشت اعلام و به قصد آسیب به اقتصاد و شهروندان ایرانی اجرایی شده، نقض صریح این عهدنامه است.
معاهده مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی میان دولت های آمریکا و ایران که در تارنمای سازمان ملل نیز بارگذاری شده است، ۲۳ مرداد ۱۳۳۴ هجری شمسی (۱۵ اوت ۱۹۵۵میلادی) میان نمایندگان دو کشور امضا شد.
روز سه شنبه و در جریان دومین جلسه دور نخست استماع شفاهی شکایت ایران از آمریکا، نماینده هیأت آمریکایی تحریم های ضد ایرانی را در جهت محافظت از امنیت ملی این کشور خواند وصلاحیت دیوان بین المللی دادگستری را برای بررسی شکایت تهران بر مبنای عهدنامه مودت وارد ندانست.
نماینده آمریکا ضمن آنکه صلاحیت دیوان رابرای بررسی شکایت ایران برمبنای عهدنامه مودت ۱۹۵۵زیرسوال بردضرورت صدور دستور موقت درخواستی از جانب ایران را نیز رد کرد.
طبق گزارش رسانه های بین المللی پس از چهار روز بررسی شکایت ایران در دیوان دادگستری بین المللی، این نهاد قضایی سازمان ملل ظرف یک ماه رای خود را در این زمینه صادر می کند.
آساق **۱۵۹۹ **۱۶۶۳**

انتهای پیام /*



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 3011 بازدید

بازدید دیروز: 23512 بازدید

بازدید کل : 2051727 بازدید

افراد آنلاین: 3 نفر