جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۳۹
 |  20/ دی/ 1396 - 1:56
  |   نظرات: بدون نظر
130 بازدید بازدید

فقه به مسائل تراجنسی ها پاسخ مناسب داده است


تراجنسی یا ترنس (Transsexual) به افرادی گفته می‌شود که دارای هویت جنسیتی متناقض هستند برای مثال ممکن است فرد اعضای جنسی مردانه داشته باشد در حالیکه شخصیت جنسیتی‌اش زنانه باشد یا برعکس.
به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی روز چهارشنبه در حاشیه کارگاه آموزشی ‘ فقه پزشکی ‘ که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس آمار رسمی حدود ۳۰۰ هزار نفر در کشور متقاضی تغییر جنسیت هستند و برای این کار به پزشکی قانونی مراجعه کرده اند.
وی ادامه داد: آمار غیر رسمی درباره متقاضیان تغییر جنسیت در کشور بیشتر از این رقم و حدود ۲ برابر آن تخمین زده می شود.
وی با بیان اینکه افراد بسیاری از کشورهای دیگر بویژه کشورهای همسایه برای تغییر جنسیت به کشورمان می آیند، تصریح کرد: برخی از آنها ایران را ‘ بهشت ترنس ها ‘ می نامند زیرا بر اساس مسائل قانونی و فقهی و فتوای برخی علما، مجوز تغییر جنسیت به افراد متقاضی مشمول احکام صادره در کشورمان داده می شود اما در برخی کشورها این مجوز به سختی صادر می شود.
مدیر گروه فقه مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی با بیان اینکه مسائل بسیاری درباره افراد ترا جنسی مطرح است، گفت: برخی افراد، ترنس واقعی نیستند بلکه فقط از نظر روحی و روانی یا ژنتیکی تمایل شدیدی درباره جنس مخالف دارند.
حجت الاسلام ابراهیمی افزود: در صورت انجام عمل تغییر جنسیت نیز مسائل بسیاری پس از آن مطرح می شود که فقه به آنها پاسخ داده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر زن و مرد با یکدیگر ازدواج کرده باشند و پس از ازدواج یکی از آنها خواهان تغییر جنسیت باشد مسائل مختلف فقهی مانند حکم ازدواج و مهریه مطرح می شود.
وی با بیان اینکه پزشکی قانونی بر اساس احکام و فتواهای موجود درباره ترا جنسیتی برای انجام عمل تغییر جنسیت مجوز می دهد، اظهار کرد: ما به این احکام، ‘ سُلطانیه ‘ می گوییم بطوریکه بر اساس فتوای امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اگر این کار (تغییر جنسیت) یک ضرورت اجتناب ناپذیر داشته باشد، اشکالی ندارد هرچند تا جایی که می شود از مقدمات حرام باید پرهیز شود.
حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه حوزه های علمیه کشور، وظیفه خود را درباره پاسخگویی به مسائل فقهی و شرعی مرتبط با مسائل پزشکی مانند ترا جنسی ها انجام داده اند، تاکید کرد: لازم است اطلاع رسانی گسترده ای درباره آن از سوی رسانه ها صورت گیرد.
کارگاه آموزشی فقه پزشکی با شرکت حدود یکصد نفر از روحانیانی که در بیمارستان های استان اصفهان مشغول خدمات رسانی به بیماران و پزشکان در مسائل معنوی و اخلاقی و پاسخگویی درباره مسائل شرعی هستند، برگزار شد.
موضوع هایی مانند سقط جنین و فروعات آن و تلقیح مصنوعی و مسائل مختلف فقهی مرتبط با آنها در این کارگاه مطرح و درباره آن بحث و تبادل نظر شد.
این کارگاه به همت دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان با همکاری نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این دانشگاه به مدت یک روز برگزار ‌شد.
ت/۳۰۱۱/ ۶۰۲۲ خبرنگار: آسیه معینی – انتشار دهنده : مسعود عمادی

انتهای پیام /*



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 10387 بازدید

بازدید دیروز: 14605 بازدید

بازدید کل : 1978775 بازدید

افراد آنلاین: 3 نفر