شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۴
 |  30/ آبان/ 1396 - 8:49
  |   نظرات: بدون نظر
70 بازدید بازدید

اداره اوقاف در برابر هر نوع تصرف موجران و بدهکاران کوتاه نمی آید


حجت الاسلام مهدی مرادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر در ۲ روستای شهرستان بیجار پرونده های سنگین حقوقی علیه افراد متصرف در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است.
وی به تعداد ۳۳ متصرف عدوانی و بدهکار سالیانه متمادی در یک روستا اشاره کرد و گفت: اهالی این روستا زمین های مزروعی وقفی را تصرف و درصدد بودند از پرداخت اجاره بهاء و درآمد حاصله خوداری کنند.
به گفته رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بیجار این ۳۳ نفر در یک مرحله رسیدگی قضایی محکوم به پرداخت و عقد قرارداد شدند که متاسفانه بی توجهی نموده و مجددا اقدام به تصرف مزارع موقوفی کردند که اکنون با عنوان قضایی تصرف عدوانی مواجه شده اند.
وی ادامه داد: این اداره قصد بازپس گیری و یا خلع ید دائمی آنان را ندارد، اما نباید نسبت به پرداخت سهم شرعی نیز سهل انگاری کنند.
به گفته وی بهتر است با درایت و همراهی با این اداره، طبق نظر واقفین نسبت به کشت و کار روی مزارع اقدام کنند و در برابر آن حق و حقوق شرعی مربوطه را پرداخت نمایند.
وی در خصوص تعیین مورد استفاده در آمد و ثبت موقوفات به واقفین یادآوری کرد، برای ثبت نیات خیرخواهانه خود قبل از تعیین محل هزینه کرد درآمد موقوفه، با کارشناسان و معتمدین این اداره مذاکره و بر اساس نیازهای فعلی و آینده جامعه محل هزینه کرد را تعین کنند.
وی تامین جهیزیه، کمک به بیماران و تامین دارویی آنان را از ضروری ترین نیازهای روز برشمرد و توصیه کرد: واقفین عزیز برای محل هزینه کردن درآمد حاصله، محدودیت زیادی ایجاد نکنند و فرصت بیشتری برای هزینه نمودن آن در اختیار متولی و یا این اداره بگذارند.
حجت الاسلام مرادی درخصوص اینکه چگونه یک موقوفه ثبت و تحویل شود گفت: مالک یا مالکان با همراه داشتن مدارک مثبته مالکیت، کد ملی و سجلی خود می توانند به یکی از دفاتر رسمی ثبت اسناد و یا نزدیکترین اداره اوقاف محل زندگی خویش مراجعه و فرم مربوطه را تکمیل نمایند تا در اسرع وقت نسبت به تنظیم وقف نامه موقوفه اقدام شود.
مرادی شرایط یک موقوفه را موجود بودن، در مالکیت، عدم زوال موقوفه و امکان تحویل موقوفه ذکر کرد و افزود: یک واقف باید عاقل، بالغ، دارای اختیار و بدون هیچ محجوریتی باشد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بیجار با اشاره به اینکه برگشت از وقف امکان پذیر نیست خاطرنشان کرد: وجوه نقدی نمی تواند وقف شود، و بطور کلی ۲ نوع وقف وجود دارد؛ نوع عمومی آن شامل اکثر موقوفات می شود و نوع خاص آن برای افراد و موارد خاص است که توسط واقف مشخص می شود.
در شهرستان بیجار حدود ۸۵ موقوفه که اغلب مغازه، ساختمان و زمین های مزروعی است وجود دارد.
خبرنگار: سید باقر سبحانی**انتشار: امید بهمنی
۷۳۵۰/۶۱۰۸

برای آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان به کانال زیر بپیوندید:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg

انتهای پیام /*



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 2907 بازدید

بازدید دیروز: 17334 بازدید

بازدید کل : 2004512 بازدید

افراد آنلاین: 4 نفر