چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱:۵۲
 |  22/ شهریور/ 1396 - 4:00
  |   نظرات: بدون نظر
85 بازدید بازدید

ضرورت همکاری نهادهای قضایی و اجرایی برای انتقال زندان ها از البرز


به گزارش ایرنا، اصغر جهانگیر در بدو ورود به استان البرز با حضور در دفتر آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرج با وی دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار جهانگیر با اشاره به برنامه های اصلاحی و تربیتی در زندان ها، گفت: مهمترین ماموریت سازمان زندان ها، اصلاح و تربیت است که اجرای مطلوب آن در گرو چند عامل است.
وی تصریح کرد: اولین عامل در خصوص اجرای مطلوب فرآیند اصلاح و تربیت متناسب بودن تعداد زندانیان با فضاهای موجود است لذا تراکم جمعیت زندانیان مهمترین مانع در راستای اجرای دامنه دار و عمیق برنامه های اصلاحی و تربیتی در زندان هاست.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه بیان داشت: طی سال های اخیر بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و سیاست های راهبردی قوه قضاییه اقدامات خوبی در زمینه کاهش مجازات حبس و کاهش جمعیت زندانیان صورت گرفته است.
وی با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته گفت: در حال حاضر روند رشد جمعیت زندانیان که در سال های گذشته به ده درصد رسیده بود را متوقف و این رقم به کمتر از ۵ درصد رسیده است.
جهانگیر ابراز امیدواری کرد با توسعه اقدامات پیشگیرانه و فرهنگ سازی لازم آمار ورود به زندان همچنان کاهش یابد.
مشاور رئیس دستگاه قضا در ادامه افزود: اعتقاد ما این است که اگر بتوانیم از ورود به زندان یک نفر نیز جلوگیری کنیم و یا زندانی موجود را ولو یک ساعت زودتر آزاد کنیم این اقدام یک کار ارزشمند و خدمت به جامعه خواهد بود.
جهانگیر گفت: بسیاری از افرادی که وارد زندان می شوند علاوه بر مشکل اعتیاد به لحاظ مهارت های شغلی و سلامت جسمانی دارای مشکلات عمده هستند که فعالیت های اصلاحی و تربیتی سازمان زندان ها را تحت الشعاع قرار داده است.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات موجود امروز مجموعه قوه قضاییه و سازمان زندان ها با کار جهادی نسبت به وظایف خود اقدام می نماید.
این مقام ارشد قضایی با اشاره به برخی از فعالیت های اصلاحی و تربیتی عنوان کرد: در ۹ سال گذشته سازمان زندان ها به عنوان دستگاه برتر کشوری در اقامه نماز انتخاب شده است.
دکتر جهانگیر گفت: کسب این عنوان در شرایطی است که بسیاری از افرادی که وارد زندان ها می شوند نسبت به برخی مسائل دینی از جمله نماز اهتمام کافی ندارند و این ها در زندان ها با کمک روحانیون و برنامه های فرهنگی به سمت نماز بازگشته اند.
رئیس سازمان زندان ها افزود: فعالیت های قرآنی در سطح وسیع و تحت عناوین آموزش روخوانی، روان خوانی، تفسیر، تلاوت، حفظ و… در زندان ها اجرا می شود.
جهانگیر اظهار داشت: در کنار نماز و قرآن، کلاس های آموزش نهج البلاغه، آثار شهید مطهری، مهارت های زندگی و آشنایی با احکام در سه سطح از جمله برنامه های فرهنگی در زندان هاست.
رئیس دفتر یازرسی ویژه قوه قضاییه با اشاره به فعالیت های اشتغال و حرفه آموزی در زندان ها گفت: در حال حاضر بیش از ۱۲۰ رشته و مهارت شغلی در زندان ها آموزش داده می شود و برنامه ما این است که هر زندانی حداقل یک مهارت شغلی را آموزش ببیند تا بعد از آزادی دچار معضل بیکاری نشود.
جهانگیر همچنین گفت: حمایت از خانواده های زندانیان یکی دیگر از فعالیت های سازمان زندان ها است که در سال های اخیر با توسعه این بخش اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی بیان داشت: در سال گذشته حدود ده هزار خانواده در معرض طلاق شناسایی شد که با مشاوره و پیگیری های قضایی بسیاری از این خانواده ها حفظ و دچار آسیب های طلاق نشدند.
جهانگیر ادامه داد: بیش از ۶۰۰ دانش آموز که بخاطر حضور یکی از والدین در زندان ترک تحصیل نموده بودند با پیگیری و همکاری وزارت آموزش و پرورش به کلاس های درس برگردانیدم که این مساله در راستای پیشگیری از وقوع جرم و جلوگیری از توسعه چرخه جرم اقدام مهمی بوده است.
آیت الله حسینی همدانی نیز با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در زندان ها ابراز امیدواری کرد جمعیت زندانیان به حداقل ممکن برسد.
نماینده ولی فقیه در استان البرز با اشاره به موارد حبس در اسلام گفت: باید تا جای ممکن از مجازات های جایگزین استفاده شود.
امام جمعه کرج همچنین با تاکید بر تراکم جمعیتی در زندان های استان البرز خواستار اقدام مناسب در این زمینه شد.
جهانگیر در دیدار با سید حمید طهائی استاندار البرز نیز گفت: حل مشکلات زندان های استان البرز در گرو همکاری نهادهای قضایی و اجرایی استان است.
رئیس سازمان زندان ها در ادامه سفر به استان البرز، با حضور در محل استانداری، ضمن دیدار با مهندس طهائی به بررسی وضعیت زندان های البرز پرداخت.
تر جهانگیر با ارائه برخی آمارها در خصوص زندانیان استان البرز گفت: وضعیت جمعیت کیفری این استان تا حدودی با میانگین کشوری برابر است.
وی افزود: در بخشی از شاخص ها استان البرز وضعیت قضایی خوبی دارد که نشان دهنده اهتمام خوب نهادهای قضایی و اجرایی استان است.
رئیس سازمان زندان ها بیان داشت: برای حل مشکل فضای استاندارد زندان های البرز ۷ طرح در دست بررسی و اقدام است که طبق برآوردهای اولیه برای اجرای آنها به اعتباری بالغ بر ۱۴۲میلیارد تومان نیاز است.
جهانگیر ادامه داد: با بهره برداری کامل از ندامتگاه فشافویه زندانیان تهرانی که در این استان هستند را منتقل خواهیم کرد تا بخشی از مشکلات استان مرتفع شود.
مشاور رئیس دستگاه قضا گفت: هر چند ساخت زندان یک ارزش نبوده و نیست اما واقعیت های اجتماعی این مساله را به یک ضرورت تبدیل کرده و امیدواریم با ساخت زندان های جدید با استاندارد بالا، ضمن انتقال زندان های قدیمی از سطح شهر فضای مناسب برای اجرای طرح های اصلاحی و تربیتی ایجاد نماییم.
جهانگیر با اشاره به مشکلات بودجه ای گفت: هر چند در سال های اخیر بودجه خوراک و پوشاک زندانیان و همچنین بهداشت و درمان رشد داشته اما به دلیل پایه ریزی غیر علمی در سال های گذشته هنوز تا رقم قابل قبول فاصله داریم.
رئیس سازمان زندان ها همچنین بر ضرورت حمایت دولت از ساخت زندان های جدید تاکید کرد و گفت: برای انتقال زندان ها از داخل شهرها و ایجاد اماکن جدید نیازمند بودجه هستیم.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه با اشاره به نوپا بودن استان البرز گفت: حل مشکلات موجود به ویژه در بخش زندان ها در گرو تعامل دستگاه های قضایی و اجرایی است که با تشکیل کار گروه نسبت به این موضوع اقدام خواهیم کرد.
جهانگیر در بخش پایانی سخنان خود ابراز امیدواری کرد مشکلات استان البرز به ویژه شهر کرج با وجود مردم شریف و شهید پرور به زودی مرتفع شود.
در ادامه این نشست استاندار البرز به ارائه گزارشی در خصوص وضعیت استان البرز پرداخت.
طهائی با ارائه برخی آمارها در شاخص های مختلف گفت: استان البرز مستعد رشد و شکوفایی و بالندگی است و برای این مهم باید تمامی نهادها در سطح کلان کمک کنند.
در ابتدای این دیدار فاضلیان رئیس کل دادگستری البرز به ارائه گزارشی از وضعیت قضایی استان پرداخت.
۱۵۳۵/۶۱۵۶خبرنگار:وحیده عسکری**انتشار دهنده:داریوش غفاری

انتهای پیام /*



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 17009 بازدید

بازدید دیروز: 21790 بازدید

بازدید کل : 2162475 بازدید

افراد آنلاین: 6 نفر