جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۵۹
 |  30/ بهمن/ 1396 - 3:13
  |   نظرات: بدون نظر
70 بازدید بازدید

سیدمحمد هاشمی: هماهنگی بین قضاوت و وکالت نادیده گرفته نشود


سیدمحمد هاشمی: هماهنگی بین قضاوت و وکالت نادیده گرفته نشود

یک حقوقدان گفت: بین قضاوت و وکالت رابطه منطقی وجود دارد و نمی‌توانیم هماهنگی بین قضاوت و وکالت را نادیده بگیریم.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد هاشمی حقوقدان و استاد دانشگاه در نشست “نقش اخلاق حرفه‌ای وکالت در پیشگیری از فساد” که از سوی انجمن حقوق شناسی و خانه اندیشمندان اسلامی برگزار شد، با تسلیت شهادت حضرت فاطمه (س) و حادثه پرواز تهران- یاسوج در رابطه با حرفه وکالت اظهار کرد: وکالت را امر شایسته‌ای می‌دانم که بتواند به سمت عدالت راهبری و رهبری شود.

وی با تاکید بر نقش اخلاق حرفه‌ای وکالت گفت: اخلاق مبنای زندگی افراد انسانی است که به همین جهت انسان از برکت کرامت والای خود بر دیگر موجودات برتری دارد.

این حقوقدان خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم که به باید به آن توجه کرد قضاوت عادلانه و شایسته است که جامعه در انتظار آن می‌باشد. قضاوت کار بسیار سختی است مگر آنکه امکاناتی برای آسان شدن آن مورد توجه باشد.

وی گفت: اصل قضاوت بستگی به نظام سیاسی و اوضاع و احوال اجتماعی دارد که نهاد وکالت در آن موثر است.

این استاد حقوق دانشگاه در خصوص رابطه بین قضاوت و وکالت تصریح کرد: بین قضاوت و وکالت یک رابطه منطقی وجود دارد و قاضی با استفاده از علم و دانش خود در مقام نظارت و حل اختلافات در مقام تشخیص رای شایسته قرار می‌گیرد و نمی‌توانیم هماهنگی بین قضاوت و وکالت را نادیده بگیریم.

هاشمی گفت: در میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و قانون اساسی کشورمان حق انتخاب وکیل مطرح شده و این امر مورد توجه قرار گرفته است.

این حقوقدان خاطرنشان کرد: قاضی وابسته و تابع سازمانی است که در آن فعالیت می‌کند و نمی‌توان این مساله را نادیده گرفت، اما استقلال وکلا و نهاد وکالت در مقابل تبعیت سازمانی قاضی قرار می‌گیرد و این امر بسیار مورد توجه است.

وی در خصوص استقلال وکیل اظهار کرد: از نظر ماهوی و سازمانی استقلال نهاد وکلا مورد توجه و تاکید است.

این استاد حقوق دانشگاه گفت: در دادرسی شاهد پاره‌ای از چالش‌ها در این رویه هستیم که یکی چالش ساختاری بوده و دیگری چالش هنجاری می‌باشد که در امر مدیریت قضایی استیلایی وجود دارد که با منطق قضاوت سازگاری ندارد.

این حقوقدان اظهار کرد: نمی‌توانیم این مساله را نادیده بگیریم که قاضی اعلام کند که باید وکیل‌ات فلان شخص باشد.

وی گفت: حرفه وکالت جنبه قلبی دارد و اخلاق حرفه‌ای وکالت یک اصل اساسی است که افراد باید به درک آن برسند.

در ادامه این نشست، مجتبی فرحبخش وکیل دادگستری و عصو هیات علمی دانشگاه اظهار کرد: اخلاق باور، تفکر و پژوهش ایجاب می‌کند که بیطرفانه قضاوت کنیم.

وی افزود: باید فساد را پذیرفت و صورت مساله را قبول کرده و به دنبال راه‌حل آن برویم.

این وکیل دادگستری گفت: اخلاق باور بسیار مهم است و وکیل باید اخلاق باور بخواند و آن را رعایت کند.

در ادامه، زینب تعالی وکیل دادگستری در رابطه با وکیل حرفه‌ای اظهار کرد: از وکیل حرفه‌ای توقع اجرای اخلاق حرفه‌ای داریم چون او کسی است که به سوگند حرفه وکالت قسم یاد می‌کند و شرافتش را در این حرفه می‌گذارد.

وی با اشاره به آسیب‌هایی که حرفه وکالت را تهدید می‌کند، گفت: تا زمانی که سند و منشور مشخص و واحدی برای اخلاق حرفه‌ای وکلا تعریف نکنیم، نمی‌توانیم از وکلا انتظار داشته باشیم که متخلق به یک سری از عادات و اخلاق باشند.

تعالی خاطرنشان کرد: باید به وکیل آموزش دهیم که اگر رفتاری کرد که متناسب با شان وکالت نبود، بتوانیم او را مورد مواخذه و مجازات قرار دهیم.

وی گفت: پرهیزکاری، ورع و خویشتنداری از نکاتی است که اگر یک وکیل دادگستری داشته باشد مجموعه نهاد وکالت متخلق به این اخلاق خواهد شد و اگر حتی وکیل وارد چرخه فساد در دستگاه قضایی شود به دلیل وابستگی به نهاد وکالت دچار شرمندگی می‌شود.

انتهای پیام



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 641 بازدید

بازدید دیروز: 1835 بازدید

بازدید کل : 1613106 بازدید

افراد آنلاین: 2 نفر