جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۴۹
 |  25/ بهمن/ 1396 - 7:08
  |   نظرات: بدون نظر
80 بازدید بازدید

فراقوه‎‎ای عمل کردن در حوزه پیشگیری از آسیب‎‎های اجتماعی مهم است


معاون پیشگیری از جرم قوه قضاییه:

فراقوه‎‎ای عمل کردن در حوزه پیشگیری از آسیب‎‎های اجتماعی مهم است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه فرا قوه‎‎ای عمل کردن و علمی پیشگیری کردن را دو خصیصه مهم در انجام فعالیت‎‎های حوزه پیشگیری و کنترل آسیب‎‎های اجتماعی دانست.

به گزارش ایسنا محمدباقر الفت در جمع خبرنگاران با بیان این‌که «انجام فعالیت‌‎‎های حوزه پیشگیری و کنترل آسیب ‎‎‌های اجتماعی از دو منظر فراقوه‎‎ای عمل کردن و علمی پیشگیری کردن حائز اهمیت است»، اظهار کرد: خوشبختانه به برکت قانون و اقدام مجلس محترم شورای اسلامی در تصویب برنامه توسعه ششم، ترتیبی در قانون داده شد که متولیان امر پیشگیری از آسیب‎‎های اجتماعی با همکاری مشترک بیشتری، تمام توان ملی اعم از اداری، نیروی انسانی و خدمات و تجهیزات خودشان را در این خصوص به اشتراک بگذارند.

وی به اقدامات صورت گرفته در یزد مانند راه‏‏‌اندازی دادگاه درمان مدار و آموزش زوج‏‏‌های جوان در شرف ازدواج اشاره کرد و این اقدامات را ناشی از همکاری مشترک دو دستگاه قضایی و دستگاه اجرایی خصوصاً بهزیستی ذکر کرد که تاکنون نتایج مثبتی را به همراه داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این‌که «در حال حاضر آمار قابل استنادی درباره تعداد معتادان کشور وجود ندارد»، گفت: البته بنا بر آمارهایی که در دستگاه‎‎های مختلف تهیه شده است، برآورد می‏‏‌شود در کشورمان بین ۲٫۸ تا ۳ میلیون نفر معتاد داشته باشیم.

معاون پیشگیری قوه قضائیه تغییر نگاه ایجاد شده در کشور در مورد اعتیاد از نگاه جرم انگارانه به درمان محور در سال ۸۹ را موثر خواند و گفت: اصلاح این نگاه در قالب دو ماده ۱۵ و ۱۶ قانون عملی شد که براساس ماده ۱۵ کلیه معتادان می‎‎توانند با مراجعه به مراکز ترک اعتیاد مجاز، گواهی تحت درمان دریافت کنند و از تحت تعقیب قرار گرفتن، معاف شوند.

وی با بیان این‌که «در این ماده قانونی دو نوع از معتادان شامل معتادان متجاهر و آن‌هایی که به صورت داوطلبانه برای ترک اعتیاد اقدام نمی‌کنند، خارج شده‏‏‌اند»، گفت: این افراد در شمول ماده ۱۶ یعنی دادگاه ‎‎ های درمان مدار قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به مشکلات مالی معتادان برای مراجعه به مراکز ترک اعتیاد و موضوع توانمندسازی معتادان بهبود یافته، به بند ۳ ماده ۸۰ اشاره کرد و افزود: در این بند قانونی به موضوع بیمه کردن معتادان برای پرداخت هزینه‌‎‎ های ترک اعتیاد و ایجاد مراکز توانمندسازی معتادان بهبود یافته از سوی شهرداری‏‏‌ها پرداخته شده است.

انتهای پیام



لینک منبع


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آمار بازدید:

بازدید امروز: 1189 بازدید

بازدید دیروز: 1348 بازدید

بازدید کل : 1602577 بازدید

افراد آنلاین: 3 نفر